Средњошколски центар Пале

Новости

У четвртак у СПЦ „Пеки“ прва креативна радионица енкаустике

У оквиру пројекта „Млади у акцији“, који реализује Форум театар из Источног Сарајева, те креативних активности Клуба младих, у четвртак, 13. фебруара, у СПЦ „Пеки“ биће одржана прва креативна радионица енкаустике, у периоду од 14.00 до 17.00 часова, саопштено је из Форум театра.

У саопштењу се наводи да ће полазници радионице користећи сликарску технику енкаустике, која подразумијева сликање отопљеним воштаним бојама на картону, израдити слике великог формата које ће бити поклоњене Средњошколском центру „Пале“, Општини Пале, УНДП-у и Спортско – пословном центру „Пеки“ Пале.

Осим великих, биће насликане и слике мањих формата, које ће се касније посебном техником преносити на платнене врећице.

Радионицу води Анкица Аврамовић, дугогодишњи сарадник Форум театра, са богатим искуством у раду са дјецом, на различитим креативним радионицама.

„Овом приликом, Форум театар и представници Општине Пале ће лаптоп, који је набављен за потребе реализације пројекта `Млади у акцији`, уручити Средњошколском центру за активности које су у вези са наведеним пројектом“, наводи се у саопштењу.

Пројекат „МЛАДИ У АКЦИЈИ“ подразумијева развијање и провођење програма за сузбијање малољетничке делинквенције, који подржава Општина Пале у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД), а који финансира Европска унија (ЕУ) и спроводи Развојни програм Уједињених народа (УНДП).

(Преузето са paljanskenovosti.ba)

 

Ви сте овде: Почетна Новости У четвртак у СПЦ „Пеки“ прва креативна радионица енкаустике