Средњошколски центар Пале

На основу члана 132. Закона о средњем  образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске“ бр. 41/18) доносим

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас, након састанка званичника Републике Српске у вези са епидемиолошком ситуацијом и појавом вируса корона у Републици Српској, да је донесена одлука да све школе и високошколске установе у Српској буду затворене 21 дан, почев од сутра 11. марта до 30. марта 2020. године.

На основу Закона о републичкој управи – члан 63. став 1. и 3. („Службени гласник Републике Српске", број 115/18) и Закључка Владе Републике Српске број 04/1-012-2-733/20 од 10.03.2020. године, министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић донијела је Наредбу о обавезном обустављању васпитно-образовног рада у основним и средњим школама ради превентивног дјеловања и спречавања појаве ширења вируса корона.

Овом наредбом обуставља се васпитно-образовни рад у основним и средњим школама у Републици Српској у периоду од 11. до 30. марта ове године с циљем превентивног дјеловања и спречавања појаве ширења вируса корона.

Такође се забрањују сва окупљања у просторијама основних и средњих школа и установа ученичког стандарда.

За спровођење ове наредбе одговорни су директори основних и средњих школа и установа ученичког стандарда. Инспекцијски надзор над спровођењем ове наредбе обавља Републичка управа за инспекцијске послове.

(Преузето са званичне странице Министарства просвјете и културе Републике Српске)

 

Ви сте овде: Почетна Новости