Средњошколски центар Пале

Представници Савјета ученика су на првој одржаној сједници, у септембру 2017. године, покренули хуманитарну акцију чији је циљ прикупљање новчане помоћи ученицима који се налазе у тешкој материјалној ситуацији и који нису у могућности куповати ужину. У овој хуманитарној акцији учествовала је већина ученика и професора Средњошколског центра "Пале". Резултат ове акције је прикупљених 743, 00 КМ, а то  је довољно да се обезбједи ужина за шест ученика од 27. 11. 2017. до краја школске године. Акцију су подржали и наши суграђани као и пекара „Жељо“ која је омогућила ужину за још једног ученика.

Савјет ученика Средњошколског центра „Пале“ организовао је традиционалну хуманитарну  акцију „Један слаткиш - једно дијете“. На сједници, у децембру текуће школске године, одлучено је да средства прикупљена овом акцијом упуте дјеци са Косова и Метохије, конкретно,  Хуманитарном удружењу грађана Одбор за помоћ Косову и Метохији који су наведена средства искористили за куповину пакетића.

У периоду од седам дана (12. 12. 2017 - 19. 12. 2017. године) у школи је прикупљан новац, а кутије за новчана средства биле су постављене и у угоститељским објектима. Прикупљено је 652.80 КМ.

На крају  школске 2016/2017. године започета је реализација пројекта Смањење броја изостанака у сарадњи са НВО World Vision. Пројекат је предвидио опремање кабинета за ваннаставне активности.

Наша школа, као и већина школа у РС, сусреће се са проблемом великог броја изостанака, па је као једно од могућих рјешења овог проблема препознато опремање кабинета за ваннаставне активности. Школу похађа велики број талентованих ученика којима би кабинет служио као мјесто гдје ће проводити слободно вријеме, изграђујући своју личност и унапређујући своје таленте.  Кабинет је у потпуности опремљен опремом у вриједности од 5, 233 КМ у октобру 2017. године.