Средњошколски центар Пале

Сарадња

World Vision

Наша школа се може похвалити сарадњом са многим невладиним организацијама, међу којима је и организација World Vision BIH.

World Vision је хришћанска организација која се бави развојем локалних заједница. Посебан акценат ове организације стављен је на подршку дјеци и породици. Сарадња са организацијом World Vision BIH је почела 2015.године.

 У току 2015.године ова организација је донирала потребну опрему фотографској секцији (фотоапарате, сталке). Исте године је донирала школској библиотеци неопходне књиге за рад у настави, штампач, као и столице и сто.

Године 2016.World Vision је донирао нашој школи 20 компјутерских кућишта и лопте за физичко васпитање. Исте године је ова организација у сарадњи са ученицима наше школе направила пројекат под називом „Уређење школског дворишта“. У том пројекту уређено је школско двориште и дониран је велики број садница цвијећа.

Током 2017.године World Vision је купио материјал за изградњу школског парка. Такође, ова организација је ове године опремила и кабинет за наставне активности. За опремање овог кабинета дониран је:  намјештај, рачунар, клавијатура, лопте и многа  друга потребна опрема.

Важно је истаћи да World Vision већ неколико година помаже школску манифестацију коју организују ученици и наставници наше школе, под називом „Вече младих умјетника“. Овај догађај World Vision помажe куповином  потребних материјала за израду ученичких креација.