Средњошколски центар Пале

Школске секције

Информатичка секција - електронске новине

Живимо у вијеку напредне технологије, доби демократије, а самим тим и слободе говора и мишљења. 

Kао чланови оваквог друштва, али и као ученици ЈУ СШЦ ,,Пале", одлучили смо објединити све карактеристике једног савременог доба и кроз тек основану секцију електронских новина и изразити их. Секција је са својим радом кренула почетком ове школске године, на иницијативу професора информатике Марка Kоњокрада. С обзиром на то да је идеја писања електронских новина тек недавно заживјела у нашој школи, можемо се похвалити значајним бројем сталних чланова, али и оних који припомажу својим радом од куће.

Заједно са професором, чланови секције обрађују најразличитије теме како нашег доба тако и из прошлих времена. Свеобухватност је ријеч која најбоље описује садржај новина. Свакако да је тешко кроз једне новине представити толико тога, али добром организацијом, која члановима ове секције не мањка, први број е - новина успјешно је завршен, чему ћете и сами бити свједоци након њиховог читања.

Желите да пишете о ономе што заокупља ваше мисли, радите на комуникацији са другима и групном раду - дођите и постаните и ви дио наше екипе!