Средњошколски центар Пале

Секције

Одбојкашка секција

Одбојкашка секција Средњошколског центра Пале ради успјешно већ седамнаест година и кроз њу је прошао велики број ученика и ученица. Углавном су то дјеца која већ тренирају у клубовима, мада има и оних који се први пут сусрећу са одбојком и жеља им је да почну тренирати. Одбојка је најуспјешнији спорт у Палама већ дуже вријеме. Паљански мушки и женски тимови били су или су још увијек чланови Премијер лиге Босне и Херцеговине, тако да је одбојка веома популарна, поготово међу дјевојчицама.
Средњошколски центар Пале учествује сваке године на регионалним такмичењима у одбојци у оквиру Малих олимпијских игара (МОИ) Републике Српске. Побједници регионалних турнира учесници су Републичког финале МОИ. Наша школа је стандардни учесник Републичких финала, некада у женској, некада у мушкој конкуренцији републичке завршнице на којој се окупљају побједници такмичења шест регија Републике Српске. До сада нисмо били републички прваци, али имамо неколико финала и трећих мјеста.
Школа организује и традиционални турнир у одбојци између разреда за ученике и ученице. На турнир се пријављује више од педесет екипа што у мушкој, што у женској конкуренцији. Учествује преко 400 ученика, што је више од половине свих ученика школе. Школска такмичења дају могућност и оној дјеци која не тренирају у клубовима да се такмиче, заволе и почну да тренирају одбојку у клубовима.
Школска такмичења, како на новоу школа тако и шире, дају прилику да се ученици друже, склапају нова познанства, а пружају и могућност дјеци да оно што су научили и увјежбали упореде са ученицима из цијеле Републике Српске.

Ви сте овде: Почетна Ваннаставне активности Секције Секције Одбојкашка секција